Gangmakers bijeenkomst

Tips van Sofia

De ochtend begon met leuke tips van Sofia visser van de Lief en Leed Straat Den Haag.Na deze tips kreeg iedereen een eigen ontworpen map met kaarten etc.

3 nieuwe ganmakers

Deze dag leverde ons weer gemotiveerde gangmakers en zelfs 3 nieuwe. Kort daarna kwam er een nieuwe straat bij in de wijk Heugem. Kortom het gaat geweldig.

Lief en Leed Top

We hebben iedereen bij gepraat over de Top in Scheveningen hoe geweldig deze was. Tevens hebben we mede gedeeld dat 2023 de Top van de Lief en Leed Naar Maastricht de Heeg komt . Wij verheugen ons erop.

Map met kaarten en pen

Wat niet mag ontbreken bij de gangmakers is een mapje  met kaarten flyers en bonnetjes voor gratis koffie in de huiskamer stickers en een pen.

Een gangmaker aan t woord


Gangmaker van je straat, geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Ik las er wel over, maar daar had ik toch helemaal geen tijd voor. Tot ik op een dag bij een kinderspeeldag door ‘echte’ gangmakers werd benaderd. Ze waren super enthousiast en vertelde over hun straat. Een steuntje zijn voor mensen in de straat, samen leuke gebeurtenissen vieren, maar helaas ook minder leuke dingen. Dat klinkt leuk. Maar nog steeds heb ik daar de tijd wel voor? Na een paar weken twijfelen stuurde ik een mailtje naar info@liefenleedstraatmaastricht.nl om me aan te melden. Binnen no time had ik van Rob een berichtje terug en kon ik het gangmakerpotje en flyers in ’t Heegeneerke ophalen. Daar begon ik, alle flyers schrijven en in de brievenbus doen. Vol goede moed wachtte ik tot iemand zich bij me zou melden. Helaas liep het niet zo’n vaart. Gelukkig heb ik enthousiaste zoon die veel voor mij in de gaten hield. ‘mama daar wonen nieuwe mensen’, ‘mama daar is een kindje geboren’. Allemaal leuke dingen om een kleinigheidje te brengen. Maar hoe bereik ik nou die mensen die het echt nodig hebben? ik besloot na een tijdje om random bij 3 mensen in de straat een kleinigheidje te brengen. Vooral in de corona periode leek me dit een goed idee. En hierop kwamen er wel meldingen en hebben mensen in de straat een gezicht bij het briefje dat je in de bus heb gedaan. En kon ik dus echt de mensen bereiken die het extra steuntje in de rug nodig hebben. Maar nu de grote vraag. Ben ik er echt zoveel tijd aan kwijt. Nee helemaal niet! En de fijne reactie die je ontvangt, maken die korte tijd ook nog eens heel leuk. Ik heb nieuwe mensen in de straat leren kennen. We zeggen elkaar goedendag. We letten op elkaar. En we zijn ervoor elkaar indien nodig. We vieren samen de leuke dingen, en staan voor elkaar klaar bij de minder leuke dingen. Het is heel dankbaar om gangmaker van mijn straat te zijn, en ik zou willen dat ik er veel eerder mee begonnen was!

Gangmaker worden

Foto`s van gangmakers

Hier onder foto`s van gangmakers en of buren die een presentje in ontvangst nemen