Landelijke Lief en Leed Top in Maastricht

Super geslaagde Lief en Leed Top vrijdag 12 mei in Maastricht.
Wethouder Anita Bastiaans opende deze dag.Er zijn heel veel tips uitgewisseld met alle Lief en Leed steden.

Winnaars van de Quiz Door Batteroaf 

De Lief en Leed Workshop

Lief en Leed presentjes en folders voor de buren

Ook tijd voor een polonaise 

Ook was er tijd voor de polonaise met muziek van Batteroaf.

Het was een zeer geslaagde dag 

Wij kijken terug vol trots op een geslaagde dag

Vlaai en broodjes staan klaar voor de Lief en Leed toppers

Lief&Leed top verslag

Vrijdag 12 mei was het eindelijk zo ver. Na een jaar van voorbereidingen stond de lief en leed top in Maastricht op het programma. Als gastvrouw heb ik vanaf 10 uur iedereen verwelkomt. De koffie, vlaai en broodjes stonden al voor iedereen klaar. Helaas door file was niet iedereen om 11 uur aanwezig. Maar vlak na 11 uur konden we dan toch beginnen. Ik sprak mijn welkomstwoord en gaf de beurt door aan Batteraof die de presentatie deze dag voor zijn rekening nam. Wethouder Anita Bastiaans opende de dag met lovende woorden over de lief en leedstraten.
Hierna was het tijd voor een quiz. Alle vragen gingen over de lief en leedstraten door heel Nederland. Als laatste 2 bonusvragen zong Batteraof een van zijn bekende Maastrichtse liedje… Hei kom iech neet mie. De woorden ‘mojle’ en ‘peilewie’ moesten worden vertaald.
Na deze quiz was het tijd voor een heerlijke lunch, bereid door de dames en heren van ’t Heegeneerke. Batteraof zong ondertussen een paar golden oldies en hier werd op gedanst en zelfs de polonaise gelopen. De sfeer zat er goed in.
Na de lunch was de prijs uitreiking van de quiz. Er was een gelijke stand en daarom kwam er een bonus vraag. De winnaars kregen een echt Maastricht pakketje en 2e plek kreeg Maastrichtse chocolade sterretjes.
Hierna stonden er 2 workshops op het programma. 1. Het organiseren van een lief en leed week gegeven door Ireen uit Rotterdam. 2. Hou houden we het enthousiasme van lief en leed in de straat vast gegeven door Sofia uit Den Haag. Het was geweldig om te zien hoe iedereen zo betrokken is en hun verhalen met elkaar deelde. Na de workshops zijn de resultaten met iedereen gedeeld en hopen we dat hier mooie acties uit komen voor alle steden.
We kunnen terug kijken op een super productieve en leuke dag en kijken uit naar volgend jaar om weer allemaal samen te komen!
Ik wil de organisatie een groot compliment geven! Jullie hebben Maastricht goed op de kaart gezet! En Batteraof….niemand had deze dag beter aan elkaar kunnen praten en zingen dan jij!